Sunday, November 7, 2010

Thyroid And Blurred Vision

Dolcimania ... (Sugar & Spice) and champagne risotto

And here is a saga of post 3 all sharing the "dolcimania" my folly, my passion, my drug! In the true sense of the word 'cause I really have created dependency on .. I dream of them at night, I bought tons of books, I tried lots of recipes and there's no 'restaurant where I have not tried the dessert .. I have the leaders of the city 'where I usually go abroad for work, ordered by bakery e ristoranti dai mitici dessert, quasi piu' che per i negozi di abbigliamento che devo visionare!!!!
Questo primo articolo lo voglio dedicare ad un posto che mi e' molto caro e che ho 'riscoperto' di recente con grande stupore... Parlo di una american bakery che si chiama Sugar & Spice e si trova in Borgo la Croce, quasi in piazza Beccaria (Firenze). Da poco si e' trasferita qui, perche' quando l'ho scoperta diversi anni fa si trovava in via Fabbroni accanto all'ex cinema Vittoria, molto vicino alla mia ex casina da single! ... (Che anni!!!! Ma chi me l ha fatto fare?????????? No scherzo sono felicissima adesso e forse piu' di prima.. pero' quante scorribande in quella casa!!!) Allora I still was not 'sick' for desserts like today, but after returning from one of many trips to Los Angeles, I literally left my heart in an Apple pie tasted for the first time against my will 'because I thought hate cooked apples ... To my amazement I could not stop eating it, the fragrant cinnamon, caramel made from sugar cane on apples, melted in my mouth, which contained the cake dough was crisp, sweet and light .. seemed pie Grandma Duck ... I thought I would never have found in Italy and I was almost happy because otherwise the game would have been a massacre with the balance ..
Wandering the streets in the car at times improbable, thanks a terrible jet lag, bishop this laboratory reported on the confectionery with a small inscription: "American bakery" .. by immediately attracted by the 'American' (you will discover that the U.S. is my passion super!). I found myself like Alice in Wonderland .. Cupcakes, brownies, cheese cake, but especially those fantastic cakes like the ones Grandma Duck ..! Mickey Mouse when I read it seemed to smell and taste, and steaming hot .. I must say that illustrators were fantastic .. but I did not think they could really exist .. and instead there they were 'in front of me, classic rounded and swollen with Prick all around and filled with apples or berries or cherries .. OMG as the Americans say .. (Oh my god!) I wanted to taste them all!! I make friends with the owner, and 'Ny, lives here with her daughter, are all types of sweets, you know even those such as' the boss of the cakes' that program on sky? It makes me see the photos: cakes shaped like fire trucks, dancers, cartoon characters etc. .. fantastic, but who knows' if it is also good .. convinces her to make me brownies a try and I swear .. closing my eyes I seem to be a hot coffee 'in New York while it's snowing outside .. This lady was in the hands of the ability 'to create objects with a high rate not only for the sensory taste buds .. Just buy an apple pie and a strawberry pie .. I come home I do as she says: 20 seconds in the microwave and scoop of ice cream on ... vabbe 'flight .. veramente.. Da li' il mio rapporto con lei diventa molto assiduo fino ad un punto in cui la perdo di vista per un po'.. Dopo di che inizio a trovare molto spesso il laboratorio chiuso e me ne dispiaccio sempre di piu'.. fino a qualche settimana fa quando una mia amica mi dice di un posto un po' americano che mi incuriosisce. Armata di passeggino, patata e maritino (l'allegra famiglia brambilla..) andiamo a vedere questo locale.. e chi ti trovo? Ma la mia signora preferita! La abbraccio, si mette a giocare con Cloe e mi dice che si e' trasferita li' da poco ed ha cambiato in meglio perche' in questa location ha anche molto passaggio giornaliero! Il nome e' sempre lo stesso Sugar & Spice, dentro pero' non e' piu' solo un laboratorio, ma un vero e proprio localino per sedersi, con sedili cadillac rosa al posto delle sedie, pavimento a scacchi bianco e nero... percio' oltre ad essere una american bakery e' per giunta in stile rockabilly come piace a me! Ci sediamo, non e' molto grande ma troviamo posto per il passeggino e stiamo comunque comodissimi, ordiniamo bagels (ora fa anche qualcosa di salato) caffe' americano e poi ovviamente delle torte da assaggiare.. non si smentisce mai!!! La vetrina dei dolci fa veramente venire l'acquolina in bocca. Sembro Homer Simpson! Anche la patata vorrebbe agguantare un cupcake.. ma forse e' meglio se aspettiamo qualche mesetto!!!! Mangiamo da Dio, compriamo un apple pie da portare a casa e la abbracciamo come fosse nostra parente! La adoro sul seriously! It makes me feel at home ... !


; Home is Where the cake is!


the duck grandmother's cake by Sugar & Spice


S & Spice Ugar local domestic


showcase of sweet

furniture rockabilly!

the fudge cake! And 'High and all the chocolate!





Mitica Grandma Duck!
Did you know that there is
her cookbook
recipes super vintage
and scrumptious!?





Monday, November 1, 2010

Proffesional Football Jockstrap



Friday ' I was very happy. Finally met the family, there was an air of celebration, the weekend is envisaged long and relaxed, so 'with hubby and we ventured into potato via Gioberti at 18 thinking of not finding anyone .... Even on December 24 there 'and all that mess between his shoulder and another, between a Vaffa ... and the other (of course plugging his ears with potatoes ever ..) between the fight for parking and the inability 'to move with the stroller on the sidewalk .... we have reached the oven, then in various shops and finally to the supermarket because we have given birth in the street (oh my God again ?!.... no joke ..) the idea of \u200b\u200bcooking and a homemade white wine seratina etc. . menu ': champagne risotto with smoked cheese and bacon e torta di mele con gelato alla crema (quest'ultima acquistata in un posto fichissimo per il quale sto scrivendo proprio un post che pubblichero' nei prossimi giorni!)

Dunque ecco la ricetta:

INGREDIENTI PER 2 PERSONE

160 gr di riso Carnaroli
1 cuore di porro
1 bottiglia da 125 ml di champagne (o prosecco)
5 fettine di provola bianca (piu' un paio per piatto per guarnire)
5 fettine di speck sgrassate
olio sale e pepe qb
parmigiano a piacimento
1 pezzetto di burro (qta' a piacimento)



Innanzitutto accendete il forno a 180c sulla funzione grill, vi servira' dopo per tostare lo speck. Put a little butter in a frying pan over medium heat:


cut the heart of leek with a crescent to chop them completely and put it in the skillet until it soften without taking color:





at this point add the rice and soak it well in the butter until the leeks and will result in 'most polished and toughened clear:



now it 's time champagne, pour a cup while stirring occasionally:



via via che lo champagne sfuma, versarne ancora fino all' esaurimento, dopo di che iniziare a versare il brodo (io ne ho preparato piu' di 1 lt e mi e' servito tutto.. l'ho preparato con i dadi che non avevo tempo e ne ho messi due per avere un sapore piu' deciso) aggiungere sale e pepe quanto basta:


cuocere per almeno un quarto d'ora mescolando molto spesso e stando attenti che non si attacchi. Mettete intanto 5 fettine di speck tagliate a striscioline, nel forno fino ad ottenere la tostatura desiderata (c'e' che le mette in padella con il burro, tipo bacon..) Verso la fine della cottura versate il parmigiano nella quantita' desiderata e girare.

Mentre attendiamo il riso ecco un piccolo stuzzichino dato che il forno e' caldo: bruschetta provola e speck



Una volta ultimata la cottura del riso questo e' l'aspetto che piu' o meno otterrete:


Impiattate a piacimento, noi abbiamo usato un anello da pasticciere con il riso al centro e le fettine di speck sopra, piu' qualche pezzetto di provola e guarnito il piatto con dello speck crudo e delle fettine di provola, spolverando di grana tutto intorno:


ecco l'effetto finale:



et voila '... very good I swear, we had never done and it 'came really well! There we are all mush and the potato was sleeping ...
The cake was then a scream!
What can I say?! I almost want to go for a cooking course .. were it not for the horrible soup that we have prepared this evening to which we have even added mineral water in the pot after the date that there was little water in the pot .. nauseating ... We have removed all our pride in the kitchen! But we laugh about it and want to 'say that a champagne toast .. what 's left the other night!