Monday, December 13, 2010

Cellulitis Schematics

African sky

Devo fare mille post: 1) sulla nostra fuga romantica a Parigi senza la patata (con rientro disastroso dovuto forse alla sua rabbia per averla lasciata sola senza portarla nella ville lumiere con noi... improbabile ma non impossibile.. o forse ad un virus di stagione.... molto piu' probabile...)
2) in arrivo la seconda parte del post manualepergiovanimamme etc..
3) varie recensioni che vi devo fare...
ma al momento ho dato la precedenza the review of a place where I celebrated the evening of my birthday ... It is located in via Ghibellina
in Florence, "African Sky", as you can imagine from the name and 'an African restaurant, exceptional quality' of food and very nice. The location and 'beautiful, and' at the street Ghibellina more 'elegant and quiet, almost on the avenue, past them' there is always a seafood restaurant and a few months ago two young boys Eritreans have opened this place with taste and quality above all '. As many know, in Florence and 'difficult to understand a new concept and a new kitchen, as we are accustomed to great local food, but if you want to try something different, a spicy and intriguing with a lot of "accommodation" detail and great sense of sharing I recommend you try the African Sky!
We sit in the room at the bottom and reach along the central corridor where there are tables set with cloth typical Eritrean: white tablecloths with colorful stoles super typical of Africa. Our seats are around the tables that look like big jambe ', I must say that was not awkward for me since I'm used to eating on the stools at home with people but if you're young you should not book a table normally. The room where we are and 'ultra-colored carpet on the floor next to these stools and there are wooden tables to support cutlery and drinks. We order the tasting appetizers tipici e poi il vero piatto africano che si chiama zighini'. Gli antipasti deliziosi, ci lasciano in bocca un sapore speziato e ci fanno venire famissima, beviamo birra artigianale davvero buona che si sposa anche molto bene coi profumi e i sapori tipici dei piatti. Dovete sapere che lo zighini' e' un piatto a base di carne ma soprattutto a base di una spezia chiamata berbere'. E' una sorta di peperoncino profumato e ne esistono varie gradazioni che determinano la piccantezza del piatto. Vi assicuro che quello super piccante e' impossibile per noi.. quello che ci viene portato e' medio piccante, ci lascia la bocca infuocata ma e' mangiabilissimo! Il piatto e' fatto da una specie di crespella fatta di farina speciale e acqua, gonfia ma particolarmente leggera, which is put on the meat, vegetables and potatoes in this case. However, there are various versions of zighini '. The nice thing is' you eat with your hands! He tears off a piece of pancake called "injera" sides and "pluck" the amount 'of meat or anything else that you want and take it all away in your mouth! Fantastic .. potato slept bad wit 'it would go to a wedding! The flat 'for everyone, but so great that everyone can' eat in his, without giving trouble to others! Then take a taste of sweet coffee and a 'remarkable given the scent of sage and raisins, is toasted at the moment and is served with pitted dried dates, which are very sweet to my delight! I had never tasted! The ampoule da cui viene versato il caffe' ha uno speciale crine di cavallo all'interno che filtra il liquido.. mi piace troppo stare ad ascoltare i racconti delle altre culture! Facciamo delle grandi risate e anche patata dorme tutto il tempo lasciandoci mangiare in santa pace.. Si sveglia solo sulla fine emettendo il suo nuovo verso/urlo: " aaaaaaaghhhhh " sembra un leone... chissa' avra' sentito il richiamo della Savana!  
              
                       www.africansky.it

The table around which we ate

One of the starters
The zighini '
The Cafe' dates with Eritrean

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